Milyen lábtörlőt, szennyfogót válasszak?

 

 

Csapadékos időben az épület bejárata különösen kényes terület. A ma jellemző hidegburkolat ilyenkor balesetveszélyessé válhat. A szennyfogó szőnyeg nem csak a piszkos lábnyomok megelőzését szolgálja, hanem biztonság szempontjából is fontos szerepe van. Hiszen a cél az, hogy minél kevesebb szennyeződés jusson be a belső felületre.

 

A myfloor.hu webáruházunkban található lábtörlők beltérre és kültérre egyaránt alkalmasak.

Tekercses lábtörlőnk, konfekcionált lábtörlőink, textil lábtörlőink, egyedi lábtörlőink, gumis lábtörlőink, egytől egyik minőségi alapanyagokból készülnek és hosszú élettartamuk alatt is állják a sarat.

Bejáratok személyre, illetve cégre szabott kialakítását egy logózott lábtörlővel könnyen elérhetjük. Így, egy olyan különleges szennyfogóhoz jutunk, ami a tisztítás mellett, a bemutatkozó üzenetet is megjeleníti.

 

Az egyedi szennyfogót minden belépő megnézi, és nagy valószínűséggel emlékezni is fog rá.

 

 

Hova szeretnénk lábtörlőt, szennyfogót tenni: Először is el kell döntenünk, hogy hova szeretnénk tenni a lábtörlőt. Kül vagy beltérre, esetleg a szélfogó részre, akár mindenhová.

 

Egy hatékony és gazdaságos szennyfogó rendszer professzionális tervezése a bejárattal, vagyis az épülettel azonos időben, a külterületek, illetve az éghajlat figyelembevételével történik.
A kültéri lábtörlőknél a fő feladat a lépések során, a talpon és a cipő oldalin felgyülemlett szennyeződések fellazítása és megbontása. A megfelelő kültéri szennyfogó kiválasztásával megakadályozható, hogy a belterületek padlózatában a kemény, darabos szennyeződések kárt tegyenek, illetve hogy a beltéri lábtörlők és maga a belterület idő előtt elkoszolódjon.

 

A beltéri lábtörlő szőnyegek általában a vizes cipőtalpak letörlését szolgálják. A koszt is tisztítják, de a fő feladatuk a szárítás.  A tisztítási terület jellemzője, hogy elsődlegesen a nedvesség felszívására és a kisebb méretű, illetve szemcse méretű szilárd szennyeződések eltávolítására fókuszál.

Figyelembe kell venni azt is, hogy mekkora forgalomú részre szeretnénk tenni szennyfogónkat. A nagyobb forgalomú helyekre érdemes egy masszívabb, lábtörlőt tenni, ami strapabíró és ellenáll minden behatásnak.

 

 

A következő kérdés a lábtörlő, szennyfogó anyaga, mely összefüggésben áll felhasználásának helyével: Attól függően, hogy hová tesszük le a lábtörlőt kül vagy beltérre, azalapján választunk anyagot is.

A kültérre érdemes erős, sűrűbb, masszívabb lábtörlőt használni, hogy mire belépünk az épületbe, ne hagyjunk nyomokat magunk után. A tisztítási feladatra például az Alutrend termékeink tökéletesen alkalmasak, hiszen kialakításának köszönhetően, a nagyobb szennyeződések eltávolítására fókuszál, amik lehetnek részben szilárdak, vagy teljesen folyékonyak.

 


Variációk lehetnek például:

 

gumi, textil felület                          kefe, gumi felület                           textil, kefe felület

 

 

 

De persze ezeket másféleképpen is lehet kombinálni. Használhatunk akár gumis lábtörlőt is, mely rendkívül erős anyagú, ellenáll az olajnak, a legtöbb oldószernek és az időjárás viszontagságainak.

Míg beltéri lábtörlő szőnyegek általában a vizes cipőtalpak letörlését szolgálják. A koszt is tisztítják, de a fő feladatuk a szárítás. 
A tisztítási terület jellemzője, hogy elsődlegesen a nedvesség felszívására és a kisebb méretű, illetve szemcse méretű szilárd szennyeződések eltávolítására fókuszál.

 

 

Nemes-Madarász Nóra

Loading...