Milyen padlószőnyeget válasszak?

 

 Egy gondosan kiválasztott padlószőnyeg bármilyen környezetben meleg, barátságos hangulatot teremt, begyűjti a levegőben szálló port és rugalmasságának köszönhetően, kényelmes járófelületet biztosít. A modern, dekoratív megvalósításokhoz különböző méretű, akár egymással keverhető modulokban is elérhető. A padlószőnyegnek számtalan előnyei vannak, többek között: elnyeli a zajt és hangtompító, hozzájárul a padló hőszigeteléséhez, kevésbé balesetveszélyes és egy kicsit hidegebb helyiségben is melegséget áraszt.

 

 

Hova szeretnénk padlószőnyeget tenni: A kiválasztás során meghatározó tényező, hogy hova szeretnénk a padlószőnyeget lehelyezni. Függ például a helyiség igénybevételétől. Például a hálószobában, a nappaliban vagy egy gardróbban tökéletesen megállják a helyüket, míg a fürdőszobában vagy a konyhában kevésbé ajánlatos padlószőnyeget letenni. Meghatározó tényező lehet még, hogy a helyiségben milyen falak, színek, minták, bútorok vannak. Célszerű ezekhez igazítanunk a szőnyeget. A padlószőnyegek mintáival is lehet játszani, hiszen például egy sötét szobában a világos padlószőnyeg világosabbá teszi a helyiséget. Akár a csíkokkal is tudunk játszadozni, mert optikailag nagyítják a teret.

 

 


A következő kérdés a padlószőnyeg anyaga, mely összefüggésben áll felhasználásának helyével:Először a szőnyeg anyagát kell kiválasztanunk, hiszen ez fogja meghatározni a helyiség atmoszféráját.

A Flotex a praktikusság, rugalmasság valamint a csúszásgátlás és az akusztikai előnyökkel rendelkező tulajdonságok kombinációja.

 

 

A padlószőnyegeknél is igaz az, hogy nem feltétlenül a legolcsóbb megoldásokkal jövünk ki a legjobban hosszútávon. Hiszen az olcsóbb minőségű szőnyegek hamar elkophatnak, nehéz tisztítani őket és sokkal kevésbé strapabírók. A flotex modul padlószőnyeg a hang elnyelését és a komfortosságát biztosítják, az allergéneket és a finom port is távol tartják, így könnyen tisztítható.

 

 

Nemes-Madarász Nóra 

Loading...