Milyen PVC-t válasszak?

 

Az utóbbi években a magánlakásokban való felhasználása eléggé a háttérbe szorult a PVC padlóknak. Hogy Miért? Az emberek fejében a régi műanyag PVC padló van, pedig a mai PVC padlók kiváló minőségűek, strapabírók, színesek, változatosak.

 

Az épületeken, helységeken belül való burkolatokat magunknak kell kiválasztanunk. Hogy mikor melyiket válasszuk, azt mi magunknak kell eldöntenünk. A legfontosabb, hogy hová kerüljön a PVC padló, milyen behatások érik majd, mi lesz a funkciója a padlónak, illetve, hogy az adott helységben milyen a berendezés. Természetesen arról sem feledkezhetünk meg, hogy mennyibe fog kerülni. A PVC padlók árkategóriájukat tekintve, nem túl drága, mégis mutatós burkolatok, és ami még egyértelműen e burkolat mellett szól, az az, hogy mi magunk is letehetjük, nem kell hozzá szakembert felkeresni.

  • Könnyű a lerakása
  • Zajcsökkentő hatású
  • Hőszigetelő képességgel rendelkezik
  • Egyszerűen szállítható

 

 

Hova szeretnénk PVC-t tenni: Mivel tartós és rugalmas burkolatról beszélünk, mely ellenáll a víznek, olajnak, zsiradéknak, és padlófűtés felett is kiválóan használható, ezért alkalmazásukat tekintve, inkább ajánljuk előszobákba, fürdőszobákba, garázsokba, tárolókba illetve háztartási helyiségekbe, de a nappaliban és a hálószobákban is ugyanúgy megállják a helyüket, természetességet keltő hatásuknak köszönhetően. Felhasználásával egyedi és klasszikus hangulatú enteriőrök alakíthatók ki az imént említett helyiségeken kívül: boltokban, butikokban, irodákban, közintézményekben, műhelyekben, gyárakban és a vendéglátó egységekben.

 

 

A következő kérdés a PVC anyaga, mely összefüggésben áll felhasználásának helyével: A mai PVC burkolatok anyagát tekintve túlszárnyalja elődeit. Különböző fafajú és színválasztékú, parketta és svéd padló széles választékát ajánljuk. Az alábbi képen látható a felépítése:

 

A PVC burkolatokat áruljuk tekercsekben illetve modulonként is.

 

 

Ha a „hova, milyen minőségű és anyagú PVC-t válasszunk” kérdéseken túljutottunk, érdemes a stílussal foglalkozni: Miután eldöntöttük, hogy hová szeretnénk lehelyezni a burkolatot, meg kell néznünk, hogy az adott helyiségben, milyen bútorok, falak, színek, minták, formák vannak, illetve, hogy mennyire világos az adott helyiség. Érdemes egy sötétebb bútorzatú vagy kevésbé világos helyiségbe világosabb PVC-t választani.

 

 Például:

 

Sötét burkolat, világos bútorok      Világos burkolat, sötét falak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De persze a kialakítható formák száma, színe, variálása számtalan lehetőséget biztosít a használók számára.

A megfelelő burkolat kiválasztása nem egyszerű dolog, de ha a fent említett szempontoknak eleget teszünk, akkor biztosan nagyon ízléses, stílusos összképet kaphatunk.

 

Nemes-Madarász Nóra

Loading...