Szakértő férfi szemmel a Shaggy szőnyegről

Közzétette Myfloor Péter 2016-11-18 0 Vélemény Trendek & ötletek,Luxus és mértékletesség,Szőnyeg kisokos,Lakberendezés,

Tegyük először is tisztába az alábbi kérdést.

 

Mi is az a shaggy szőnyeg?

 

Myfloor shaggy szőnyegÁltalában a 30 mm feletti szálmagasságú, polyester szálakból készült szőnyeget hívjuk shaggy szőnyegnek.

A szó jelentése: szőrös, pihés, bolyhos, gubancos, gyapjas

A fenti szavak mindegyike illik is rá. Hisz kinek szőrös, kinek pihés, kinek,- bolyhos vagy gyapjas, netán gubancos a shaggy szőnyege.

Shaggy szőnyeg vásárlása előtt fontos, hogy az alábbiakkal tisztában legyünk.

Gyártástechnológiailag a shaggy szőnyeg, miután lekerül a gyártósorról, kicsomagolás után az első két hónapban hullajtja a szálait. Ez nem minőségi hiba, ez a shaggy szőnyegek sajátja.

 

 

 

Tudnod kell!

A gyártás folyamán a vékony szőnyegszálak a hátlaphoz csupán parányi keresztmetszeten képesek érintkezni, ezért egyes szálak egyáltalán nem érik el a hátlapot, és a ragasztóanyag nem képes egyes szálakat megragasztani.

Ha a fentiekkel tisztában vagy, akkor még szükséges, hogy az alábbi információkat is mérlegeld, ha shaggy szőnyeget szeretnél vásárolni.

Olyan szobába, ahol asztmás lakik, vagy 10 évesnél fiatalabb gyermek, nem ajánlom.

Egyébként sem ajánlom gyerekszobába. Oda tökéletesen megfelelnek a rövid és tömör szálú gyerekszőnyegek, melyeken bátran lehet játszani, fetrengeni, mesélni.

Idegesebb természetű felnőtteknek sem ajánlom, akiket zavar, hogy a shaggy szőnyeg, mint egy kiskutya, vagy kiscica, 2 hónapig hullajtja a szőrét.

 

Akkor kérdezheted, kinek ajánlom?

Nos azoknak, akik szeretik a lábuk alatt érezni a puhaságot. Azoknak, akik érezni akarják a bőrükön a hosszú szálak kényeztető simogatását.

 

Hova ajánlom?

 

Nappalikba, hálószobák kilépő tereibe. Olyan helyekre, ahol összegyűlik a család, a barátok, a szerelmes párok.

 

Jogosan merül fel a kérdés, hogyan takarítsam, tisztítsam a shaggy szőnyeget?

 

Csomagold ki, és leterítés előtt rázd ki a szőnyeget.

Két hónapig ne porszívózd, hanem vagy söpörd le róla a szennyeződést, vagy rázd ki, vagy hengereld. Bátrak ragasztócsíkkal is eltávolíthatják a nem oda illő anyagokat.

Általánosan szabály, hogy a folt tisztítása esetén soha ne hagyd a foltot beszáradni. A folteltávolítás sikere elsősorban a folt keletkezése és eltávolítása között eltelt időtől függ. Tisztítás előtt a darabos szennyeződést és a felületen lévő folyadékot mindig el kell távolítani.


 

Tudnod kell!

 

Célszerű az alkalmazni kívánt folteltávolító szert használat előtt egy kevésbé látható helyen kipróbálni, hogy a szőnyeg színét, anyagát az nem károsítja-e.

A folt eltávolításához tiszta, nem festett, lehetőleg fehér puha rongyot használjunk, amit sűrűn cseréljünk. Ügyeljünk arra, hogy a tisztítószer ne szivárogjon be a szőnyeg belsejébe. A tisztítást a szőnyegtisztítón feltüntetett utasítás szerint kell végezni.

Ügyelni kell arra, hogy a szőnyeg ne legyen átáztatva.Biztosítsd a szőnyeg gyors és teljes száradását!

A fehérje- vagy zsírtartalmú foltok tisztítóbenzinnel, spiritusszal könnyen eltávolíthatók.

A gyertyaviaszt hagyjuk megkeményedni, majd távolítsuk el óvatosan a nagyobb darabokat.

A kézzel nem eltávolítható maradványokat itatóspapír és langyos vasaló segítségével távolíthatod el.

Remélem, tudtam neked segíteni, ha shaggy szőnyeget szeretnél vásárolni.

Ha további kérdéseid lennének, írj a webaruhaz@myfloor.hu e-mail címre, vagy hívj bennünket a 06/30/ 297-6241-es telefonszámon.

 

Ne feledd!

 

Myfloor lakberendezési webáruház – minőséget otthonra – segítünk a választásban.

Vélemény szövege

Loading...